Keuzevrijheid en duidelijkheid zorgen voor meer betrokkenheid bij pensioen

Keuzevrijheid en duidelijkheid zorgen voor meer betrokkenheid bij pensioen

dinsdag 8 mei 2018

Gert-Jan (27) snapt wel dat jongeren geen interesse hebben in pensioen. Hij geeft een paar suggesties om daar iets aan te doen. Welke tip heb jij?

‘Pensioen is voor ons nog zo ver weg. Zit er dan überhaupt nog geld in de pot? Dat de premie die ik betaal voor de opbouw van mijn eigen pensioenvermogen is, wist ik niet.

Niet duidelijk

'Pensioenfondsen zouden dat verhaal veel beter moeten vertellen. Ik wil zien wat ik betaal aan pensioen, wat mijn werkgever RTL bijlegt, hoeveel rendement er wordt gemaakt en wat ik daar later netto per maand voor terugkrijg. In het pensioenoverzicht dat ik elk jaar ontvang, is dat niet duidelijk.'

Waarschuwen

'Door mijn werk als journalist op de financieel-economische redactie van RTLZ, weet ik wel iets van pensioen. Ook heb ik van huis uit meegekregen dat het belangrijk is. Bij vorige baantjes waarschuwde mijn vader mij altijd goed naar de pensioenregeling te kijken. Wat dat betreft ben ik blij dat het bij RTL nu in ieder geval goed geregeld is. Al zou ik best wat meer te kiezen willen hebben. Meer keuzevrijheid zorgt voor meer betrokkenheid, zeker bij jongeren.'

Meer mogelijk dan je denkt

Met je pensioenregeling kun je je pensioen afstemmen op jouw wensen. Wel is het zo dat je de keuzes hiervoor maakt aan het eind van je loopbaan, dus op het moment dat je pensioen dichtbij komt. Wil je weten welke keuzemogelijkheden er zijn? Klik dan hier.

Uitleg bij pensioenoverzicht

In juni ontvangt iedereen met pensioen bij PNO Media een nieuw pensioenoverzicht. Het overzicht is opgesteld volgens een vast format waarvan pensioenfondsen niet mogen afwijken. Op deze website en in PNO Magazine zullen we wel proberen je zo goed mogelijk uit te leggen wat er op het overzicht staat en wat je ermee kunt doen.

Heb jij een tip om jongeren te interesseren voor pensioen? Geef het aan ons door en we gaan ermee aan de slag.

Jouw pensioenregeling

PNO Media kent meerdere pensioenregelingen. Je werkgever heeft één van die regelingen gekozen, wij voeren de regeling vervolgens uit. Wil je meer weten over de regeling waaraan jij meedoet? Klik dan hier.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.