Je krijgt meer terug dan je aan premie betaalt

Je krijgt meer terug dan je aan premie betaalt

dinsdag 8 mei 2018

Ongeveer een kwart van het pensioen dat je krijgt, bestaat uit de pensioenpremie die jij en je werkgever betalen. De rest komt uit rendement.

Bij jong en oud bestaat het beeld dat zij hun betaalde pensioengeld niet terugkrijgen. Dat klopt niet. Elke euro pensioen die we nu uitkeren bestaat voor ongeveer driekwart uit beleggingsrendement.

Gemiddeld 7,5% rendement per jaar

Het grootste deel van je pensioen komt uit rendement omdat we je pensioenpremie beleggen. Over de afgelopen 10 jaar behaalden we een gemiddeld rendement van 7,5% per jaar. De komende jaren zullen de rendementen naar verwachting lager zijn, maar ook de jongeren van nu krijgen meer terug dan de premie die zij betalen.

Verzekerd van inkomen als er iets gebeurt

Door deel te nemen aan een pensioenregeling bij PNO Media ben je bovendien verzekerd van een uitkering voor jou en je gezin als er iets gebeurt. Een verzekering voor arbeidsongeschiktheid en een nabestaandenuitkering is duur als je die zelf moet afsluiten, maar in je pensioenregeling meestal collectief geregeld.

Wil je meer weten over wat je pensioen kost en wat het je oplevert, bekijk dan het filmpje hieronder.Check je pensioen via Op Koers

Misschien is het voor jou belangrijker om te weten hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd en of dat genoeg is. Dat kun je gemakkelijk online checken via onze pensioenplanner Op Koers. Kijk op pnomedia.nl/opkoers voor meer informatie of ga direct naar MijnPNO (inloggen met DigiD).

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.