Met pensioen én blijven werken

Met pensioen én blijven werken

vrijdag 6 april 2018

Gerard (66) liet aan het eind van zijn carrière alvast een deel van zijn pensioen ingaan, maar bleef wel voltijds werken.

De extra financiële armslag die dat opleverde, benutten hij en zijn vrouw voor vakanties, fietstochtjes en andere leuke uitstapjes.

Kleinkinderen

Vorig najaar trok Gerard als werkplekondersteuner bij KRO-NCRV voor de laatste keer de deur achter zich dicht. ‘Na mijn pensioneren vinden we het heerlijk om meer tijd door te brengen met de kleinkinderen. Daarnaast ga ik aan de slag met een volkstuin. Daar kijk ik echt naar uit, want tuinieren doe ik heel graag.’

Onbetaalbaar

‘Onze gehandicapte zoon Pascal woont in een zorginstelling hier vlakbij in Baarn. Nu ik niet meer werk, is het een stuk gemakkelijker geworden om Pascal behalve in de weekenden ook eens doordeweeks bij ons te laten komen. Dat ook dit nu kan is onbetaalbaar.’

Let op: Als je eerder dan vijf jaar voor je AOW-leeftijd met (deeltijd)pensioen gaat, moet je voor dat deel minder uren gaan werken. Vanaf vijf jaar voor je AOW-leeftijd mag je zoals Gerard voltijds blijven werken en bovendien (een deel van) je pensioen laten ingaan.

Bereken het zelf in Op Koers

Alle keuzes rondom je pensioen vind je hier. Als je pensioen bij ons opbouwt, kun je de financiële consequenties van je keuzes uitrekenen met onze digitale pensioenplanner Op Koers.
Let op: Als je een keuze hebt gemaakt en je pensioen is ingegaan, dan kan je je keuze later niet meer veranderen of ongedaan maken.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.