Gezond naar de finish

Gezond naar de finish

vrijdag 23 maart 2018

Paul (54) is bij mediabureau Havas Media de specialist op het gebied van lokaal adverteren en ziet pensioen als een voorbereiding op een marathon; om gezond aan de finish te komen, moet je nu investeren.

Pensioen is nog zo ver weg

‘De meeste van mijn collega’s zijn een stuk jonger dan ik. Zij kijken net zo tegen pensioen aan als ik vroeger deed. Zo van: ach, dat is nog zo ver weg; moet ik mij daar nu mee bezighouden? En gelijk hebben ze. Pluk de dag, geniet. Maar als ik 67 of 68 ben, wil ik wel de dingen kunnen doen die ik nu ook doe.

Investeren om finish te halen

Wat dat betreft zie ik pensioen zoals een voorbereiding op een marathon; om gezond aan de finish te komen, moet je nu investeren. Ik heb aan meerdere marathons meegedaan. Mijn doel is om de marathon binnen drie-en-een-half uur te lopen. Dat betekent hard trainen. Dus vier keer per week de hardloopschoenen aan, muziekje op en gaan…

Het is onvoorspelbaar

Of het gaat lukken, is moeilijk te zeggen. Ook dat is een beetje als pensioen; je weet dat het gaat komen, maar hoeveel is onvoorspelbaar. Ja, ik weet dat het bedrag op het pensioenoverzicht staat dat ik elk jaar van PNO krijg. Ok, dat geeft een beetje houvast.’

Bekijk uw actuele pensioenoverzicht op MijnPNO

Het pensioenoverzicht dat u in juni gaat ontvangen, geeft de stand van uw pensioen per 1 januari 2018, zoals de wet voorschrijft. Maar wist u dat uw pensioenoverzicht in MijnPNO elke maand wordt bijgewerkt en dus de meest actuele stand van uw pensioen laat zien? Klik hier als u hierover meer wilt weten.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.