Kijk ook eens naar wat je later te besteden hebt

Kijk ook eens naar wat je later te besteden hebt

woensdag 28 februari 2018

Karen (30) vertelt wat zij belangrijk vindt aan pensioen.

De keuzes die je op jonge leeftijd maakt, kunnen bepalend zijn voor de hoogte van je pensioen later. Zorg er daarom voor dat je weet of jouw pensioen in orde is, zodat je na je werkende leven zonder zorgen kunt genieten. Karen heeft pas gecheckt wanneer zij met pensioen kan.

71 jaar en 6 maanden

“De exacte leeftijd waarop ik een AOW-uitkering krijg van de overheid staat nog niet vast, maar die wordt nu geschat op 71 jaar en 6 maanden. Daarnaast spaar ik gelukkig ook zelf voor mijn pensioen, via mijn werkgever ‘unbranded’. We maken decors en visuals, onder andere voor tv- en theaterproducties, exposities en retail. Ook internationaal, zoals voor het Eurovisie Songfestival in Kiev en de MTV Awards show in Londen.

Vakmensen opleiden

Sommige collega’s bij de productieafdelingen zijn al wat ouder. Goede vervangers voor als zij met pensioen gaan, zijn moeilijk te vinden. Daarom werken we samen met een mbo-vakschool voor vormgeving en styling. Drie juniortimmermannen werken vier dagen in de week bij ons en gaan een dag in de week naar school. Op die manier proberen we zelf onze vakmensen op te leiden.

Pensioen lijkt niet belangrijk

Het is een van de dingen waarmee ik mij als HR-adviseur bij unbranded bezighoud. Net als werving & selectie, ziekteverzuim, arbo en: pensioen. Voor mij is dat nog ver weg. Jongeren zijn met andere zaken bezig, zoals een huis kopen, wel of geen kinderen, een verre reis maken… Pensioen lijkt dan niet zo belangrijk. Zij vertrouwen er vooral op dat het geregeld wordt en kijken er liever niet naar om. Best jammer eigenlijk als je je bedenkt dat werknemer en werkgever samen veel in pensioen investeren.”

Jouw pensioenregeling

PNO Media kent meerdere pensioenregelingen. Je werkgever heeft één van die regelingen gekozen, wij voeren de regeling vervolgens uit. Wil je meer weten over de regeling waaraan jij meedoet? Klik dan hier. Op de overheidswebsite svb.nl kun je berekenen wat jouw geschatte AOW-leeftijd is.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.