In veilige haven

In veilige haven

dinsdag 20 februari 2018

Nederland is vooral aantrekkelijk om in te investeren omdat het een veilige beleggingshaven is.

De tegenpartij is betrouwbaar, in geval van staatsobligaties geldt zelfs een triple A-status. Dat PNO Media op dit moment een derde van zijn pensioenvermogen in Nederland belegt, is dus goed voor jou en voor ons.

Land stimuleren

Nederlandse pensioenfondsen zouden meer in eigen land moeten beleggen. Die oproep is regelmatig te horen vanuit politiek Den Haag. PNO Media heeft juist een voorkeur voor investeringen in Nederland. Het is in ons aller belang dat pensioenfondsen hun geld in Nederland beleggen. Op de eerste plaats omdat dit – naar verwachting – op lange termijn een aantrekkelijk rendement oplevert. Maar ook omdat het de economie en werkgelegenheid in ons land stimuleert.

Veilig gevoel

Veel mensen geeft het bovendien een veilig gevoel wanneer Nederlandse beleggers aandeelhouder zijn van grote nationale ondernemingen die zorgen voor veel werkgelegenheid. Kijk maar naar het sentiment in de discussies vorig jaar rondom de overnames van AkzoNobel en Unilever. Van het pensioenvermogen van 5,9 miljard euro belegt PNO Media een derde in eigen land. Zo investeren we uw pensioengeld onder meer in Nederlandse hypotheken, aandelen en staatsobligaties. In 2017 leverden onze beleggingen een rendement op van 8,2%. Het gemiddelde rendement in de afgelopen tien jaar is 7,5%.

Verantwoord beleggen

PNO Media belegt op een verantwoorde manier. Dat betekent dat we bij onze beleggingskeuzes rekening houden met sociale, milieu en governance aspecten. Hoe we dat doen, leggen we je graag uit. Kijk op: pnomedia.nl/verantwoordbeleggen

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.