Nieuwe baan? Duik ook even in je pensioen!

Nieuwe baan? Duik ook even in je pensioen!

woensdag 31 januari 2018

Heb je een nieuwe baan of overweeg je van baan te veranderen? Vergelijk dan de pensioenregeling die daarbij hoort met je huidige pensioenregeling. We laten je zien hoe je dat het beste kunt doen.

Pensioen is na je salaris een van de grootste arbeidsvoorwaarden. Je pensioenregeling zorgt naast een pensioenuitkering voor later – in de meeste gevallen – ook voor een uitkering voor je partner en kinderen, mocht je komen te overlijden. En wist je dat je altijd het recht houdt op het ouderdomspensioen dat je al hebt opgebouwd? Dat is best fijn om te weten, toch?

Pensioen meenemen

Zeker als er iets verandert op werkgebied, is het goed om stil te staan bij je pensioen. Hoeveel pensioen bouw je op in de nieuwe regeling, wat is er geregeld voor nabestaanden of voor jezelf als je arbeidsongeschikt wordt. Is je nieuwe werkgever aangesloten bij een ander pensioenfonds? Dan kun je het pensioen dat je al hebt opgebouwd meenemen naar je nieuwe pensioenfonds. Dit samenvoegen van meerdere pensioenpotjes heet waardeoverdracht.

Vergelijk je pensioen

Of waardeoverdracht een goed idee is om te doen, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Een vergelijking van je nieuwe pensioenregeling met je huidige kan helpen. Daarvoor kun je de Pensioenvergelijker van PNO Media gebruiken. De gegevens van je huidige regeling bij PNO hebben we al voor je ingevuld. De pensioenvergelijker vergelijkt pensioenregelingen op vier cruciale punten:
  • Wat krijg je wel en wat krijg je niet in de pensioenregeling?
  • Hoe bouw je pensioen op?
  • Welke keuzes heb je zelf?
  • Hoe zeker is je pensioen?
Vervolgens kun je na gaan hoe belangrijk deze verschillen voor je zijn en wat deze verschillen voor jou betekenen.

Meer informatie

Waar je aan moet denken bij een nieuwe baan, lees je hier. De Pensioenvergelijker die hoort bij jouw PNO-pensioenregeling, staat hier. Weet je niet aan welke pensioenregeling je deelneemt? Ga dan eerst naar MijnPNO en kies voor Pensioen 1-2-3. Omdat in MijnPNO ook jouw persoonlijke pensioengegevens staan, is het beveiligd met DigiD.

Bron: detijdvanjeleven.nl

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.