Met pensioen kan meer dan je denkt

Met pensioen kan meer dan je denkt

vrijdag 24 november 2017

Dick ging drie-en-een-half jaar eerder met pensioen. Hij werkte 36 jaar in diverse administratieve functies bij NOS, NOB, Dutchview en NEP.

‘Mijn vrouw werkte in de gezondheidszorg en had net als ik de mogelijkheid om vervoegd met pensioen te gaan. Het plan om rond ons zestigste te stoppen met werken hadden we altijd al. Mooi dat het dan ook echt kon. Weliswaar leverden we iets aan inkomen in, maar we hebben er veel voor teruggekregen. Nu snap ik niet meer dat ik vroeger de tijd had om te werken. De dagen vullen zich vanzelf: twee dagen in de week passen we op de kleinkinderen, tennissen, reizen… Die vrijheid is onbetaalbaar.’

Terugval in inkomen voorkomen

Werknemers die het na vele dienstjaren genoeg vinden, kunnen vaak niet stoppen met werken omdat de AOW-leeftijd nog niet is bereikt. Om in die situatie een te grote terugval in inkomen te voorkomen, kan het pensioen in sommige gevallen uitkomst bieden. Bijvoorbeeld door je pensioen eerder te laten ingaan en zo de periode tot aan de AOW te overbruggen. Met pensioen kan vaak meer dan je denkt!

Bereken het zelf in Op Koers

Alle keuzes rondom je pensioen vind je hier. Als je pensioen bij ons opbouwt, kun je de financiële consequenties van je keuzes uitrekenen met onze digitale pensioenplanner Op Koers. Op Koers vind je in MijnPNO. Omdat daarin jouw persoonlijke gegevens staan, is MijnPNO beveiligd met DigiD.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.