Partnerpensioen: ’Het lijkt niet zo belangrijk’

Partnerpensioen: ’Het lijkt niet zo belangrijk’

dinsdag 7 november 2017

Lydia stond vroeger niet stil bij haar pensioen, maar kreeg er na het overlijden van haar echtgenoot al jong mee te maken.

"In het ruim twaalfjarige bestaan van Omroep MAX was ik hun eerste werknemer die met pensioen ging. Bij het afscheid heeft Jan Slagter mijn laatste werkdag, 26 mei, uitgeroepen tot MAX Pensionado Dag. Hartstikke leuk, toch?

Je weet nooit wat het leven brengt

Op mijn 63ste ben ik minder gaan werken en heb ik een deel van mijn pensioen laten ingaan. Twee jaar geleden ben ik helemaal gestopt en sindsdien geniet ik van mijn vrije tijd. Ik wilde eerder stoppen, omdat je nooit weet wat het leven brengt.
Dat heb ik ruim twintig jaar geleden gemerkt, toen mijn man Hugo plotseling overleed. Ik was 45 jaar, onze kinderen 17 en 10. Wat is het fijn als er dan zoiets bestaat als een partnerpensioen. Het heeft ons enorm geholpen. We hoefden niet veel te veranderen: ik bleef gewoon hetzelfde aantal uren werken en we konden gelukkig in ons eigen huis blijven wonen. De kinderen ontvingen tot hun 21ste maandelijks een wezenpensioenuitkering.

Sinds twee jaar krijg ik elke maand zelf een ouderdomspensioen, naast het partnerpensioen. Als je jong bent, lijkt het niet zo belangrijk. Nu ben ik blij dat we ons pensioen al die jaren goed geregeld hadden.’’

Partnerpensioen

Partnerpensioen is een uitkering voor je partner na je overlijden. Als je getrouwd of geregistreerd partner bent, dan is er partnerpensioen geregeld. Als je samenwoont of gaat samenwonen, dan moet je ons schriftelijk informeren. Tenminste als je wil dat je partner na je overlijden recht krijgt op partnerpensioen. Lees er hier meer over.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.