Niet waar: ‘Als ik met pensioen ga, is het geld op’

Niet waar: ‘Als ik met pensioen ga, is het geld op’

maandag 15 mei 2017

Vorig jaar betaalden we 131 miljoen euro uit aan pensioenuitkeringen, terwijl er 95 miljoen euro aan pensioenpremie werd ingelegd door werknemers en werkgevers. Toch groeide onze pensioenkas.

Door het rendement op de beleggingen, groeide ons pensioenvermogen met 427 miljoen euro. Wist je trouwens dat van de in totaal 5,5 miljard euro in onze pensioenkas een kwart uit premies komt en de rest uit beleggingen? En dat we de afgelopen 10 jaar een gemiddeld rendement behaalden van 7% per jaar. Het beeld dat er niets voor jou overblijft als jij met pensioen gaat, klopt dus niet.

Streng toezicht

Ook zijn er allerlei beschermende regels die voorkomen dat de pensioenkas leegraakt. De Nederlandsche Bank ziet daar streng op toe. Omdat onze financiële situatie nu niet goed genoeg is, moeten we bij hen jaarlijks aantonen dat het ons lukt om in tien jaar weer voldoende buffers te hebben. Die buffers zijn nodig om tegenvallers op te vangen. Eigenlijk zoals is gebeurd tijdens de financiële crisis een paar jaar geleden.

10 minuten

Hierboven gaat het vooral over grote bedragen in de pensioenkas van PNO Media. Maar hoe zit het met het pensioen dat jij tot dusver hebt opgebouwd? Hoeveel pensioen heb je en is dat genoeg? Check het via onze vernieuwde pensioenplanner Op Koers. Kijk op pnomedia.nl/opkoers voor meer informatie.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.