Liever geen financiële zorgen als je leven op z’n kop staat

Liever geen financiële zorgen als je leven op z’n kop staat

dinsdag 25 april 2017

Misschien kun je op dit moment de hele wereld aan. Maar wat als dat door ziekte niet meer lukt? Hendrik vertelt wat hem is overkomen en hoe zijn pensioenregeling financiële zorgen voorkwam.

“Negen uur per week help ik op de financiële administratie van NTR. Daarnaast ben ik vrijwilliger in revalidatiecentrum Reade in Amsterdam. Voor de patiënten die ik van de verpleeg- naar de therapieafdeling breng, ben ik een voorbeeld. Als ik ze vertel dat ik ook in Reade heb gerevalideerd, reageren ze verrast. Dat is mooi om te zien. Ze willen dan weten hoe ik weer zover gekomen ben.

Herseninfarct

Door een herseninfarct in 2002 ben ik veel kwijtgeraakt. Ik heb opnieuw moeten leren lopen, praten, schrijven… Mijn fulltime werk als manager financiële administratie kon ik vergeten. Ik ben 80-100% afgekeurd, maar van mijn werkgever mocht ik in dienst blijven. Dat deed me goed, net als de geweldige manier waarop mijn collega’s mij toen hebben opgevangen.

Toch goede oude dag

Er bleek een arbeidsongeschiktheidsuitkering geregeld te zijn via mijn pensioenregeling bij PNO Media. Dat wist ik niet, maar daardoor kon ik hier blijven wonen. En omdat mijn pensioenopbouw al die jaren grotendeels in tact is gebleven, zit er voor mij toch nog een goede oude dag in. Wel zo fijn als je je over financiën geen zorgen hoeft te maken wanneer je leven op z’n kop staat.”

Arbeidsongeschiktheidspensioen bij PNO Media

Behalve een ouderdoms- en nabestaandenpensioen, is er voor deelnemers van een pensioenregeling bij PNO Media ook een uitkering geregeld als zij arbeidsongeschikt worden. Lees er hier meer over.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.