Ambities op het werk en thuis

Ambities op het werk en thuis

woensdag 12 april 2017

Als je ouderschapsverlof opneemt om meer thuis te zijn, blijf je evenveel pensioen opbouwen als daarvoor. Jan Willem vertelt over hoe hij zijn professionele ambities combineert met thuis.

“Bij het bedrijf waar ik werk ontwikkel ik reclamecampagnes. Een paar jaar geleden zijn we verhuisd van het centrum van Amsterdam naar Oegstgeest. Met twee kinderen maak je minder gebruik van wat de stad te bieden heeft. Nu wonen we vlakbij de kust. Toen we een nieuwe hypotheek namen, hebben we al onze financiële zaken kritisch doorgenomen. We zitten toevallig allebei bij PNO Media; de pensioenen zijn goed geregeld.

Ouderschapsverlof

Omdat we verder van ons werk zijn gaan wonen, moeten we vóór de spits van en naar huis. Dat kan best hectisch zijn, vooral als je ’s middags ineens een file inrijdt. Het is vervelend als je dan bij de crèche aankomt en jouw kinderen zijn de laatsten….
Om meer thuis te zijn voor de kinderen, hebben we allebei ouderschapsverlof opgenomen. Gelukkig helpen ook onze ouders mee. Het is mooi dat het op deze manier lukt, want ik vind het belangrijk om mij op m’n werk verder te ontwikkelen en zo bij te dagen aan de groei van ons bedrijf.

Verlof en pensioenopbouw

Als je ouderschapsverlof opneemt, heeft dat geen invloed op je te bereiken pensioen. Onbetaald verlof heeft dat wel. Lees er hier meer over.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.