Samen financieel beschermd

Samen financieel beschermd

dinsdag 21 maart 2017

Het leven is een aaneenschakeling van – vooral – mooie gebeurtenissen. Toch is het goed om je financieel beschermd te weten voor die momenten waaraan je liever niet denkt. Judit vertelt wat partnerpensioen voor haar betekent.

‘Het appartementencomplex waarin we wonen, is rond 1950 in Amersfoort gebouwd. Op de gevel staat ‘Pelita’. Dat betekent: lampje op onverlichte wegen. Het was bedoeld als opvang voor Indische Nederlanders na de Tweede Wereldoorlog. Er woonden vooral weduwen met hun kinderen. Het moet fijn geweest zijn dat er voor hen een plek was geregeld waar zij zich thuis konden voelen en voor elkaar konden zorgen. Nu wonen hier vooral jonge stellen, maar dat sociale is er nog steeds.

Sinds vorig jaar werk ik als crossmediaal redacteur bij de EO en ontving ik van PNO een brief met informatie over mijn pensioenregeling. Daarbij zat ook een formulier om Roy aan te melden als mijn partner. Natuurlijk wil je er liever niet aan denken dat één van ons iets overkomt. Toch leek het Roy en mij wel zo verstandig om ons daar financieel tegen te beschermen. Dat hebben we gedaan en ik moet zeggen: het voelt goed om te weten dat er een voorziening bestaat voor de momenten waarop het nodig is.’

Partnerpensioen

Partnerpensioen is een uitkering voor je partner na je overlijden. Als je getrouwd of geregistreerd partner bent, dan is er partnerpensioen geregeld. Als je samenwoont of gaat samenwonen, dan moet je ons schriftelijk informeren. Ten minste als je wil dat je partner na je overlijden recht krijgt op partnerpensioen. Lees er hier meer over.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.