Ik kan alles, maar niet altijd

Ik kan alles, maar niet altijd

dinsdag 13 december 2016

Misschien kun je op dit moment de hele wereld aan. Maar wat als dat door ziekte niet meer lukt? Ria vertelt waarom het goed is dat je pensioenregeling ook zorgt voor een uitkering bij arbeidsongeschiktheid.

“Ik begin ‘s middags met werken, zodat ik ’s ochtends rustig kan opstarten. Toch heb ik ook wel eens een dag dat het helemaal niet gaat. In 1987 werd bij mij reumatoïde artritis vastgesteld. Mijn motto is: ik kan alles, maar niet iedere dag. Ik werd voor 50% afgekeurd, maar kon wel halve dagen bij de NPO in dienst blijven. Blij toe; dankzij mijn werk als salarisadministrateur en de contacten met collega’s blijf ik betrokken en maatschappelijk actief. Dat is veel beter dan vanaf de zijlijn moeten toekijken.

Mooi vooruitzicht

De stap terug in inkomen wordt enigszins goedgemaakt door de arbeidsongeschiktheidsuitkering van PNO. Mede daardoor kunnen mijn man Gé - die voor een stabiele thuissituatie zorgt - en ik, leuke dingen blijven doen, zoals reizen. Het liefst naar warme oorden, want dat is het fijnst voor mijn gewrichten. Afgelopen weekend waren we in Madrid, voor volgend jaar hebben we al plannen gemaakt voor Griekenland en Spanje. Een mooi vooruitzicht.”

Arbeidsongeschiktheidspensioen

Behalve een ouderdoms- en nabestaandenpensioen, is er voor jou ook een uitkering geregeld als je arbeidsongeschikt wordt. Lees er hier meer over.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.