Ambities op het werk en thuis

Ambities op het werk en thuis

vrijdag 2 december 2016

Hoe combineer je professionele ambities met thuis? Als je parttime gaat werken om meer thuis te zijn, bouw je minder pensioen op. Rebecca vertelt dat ze daar wel eens over nadenkt.

"Als enige HR-adviseur van ons bedrijf, run ik veertig uur per week mijn eigen loket. Dat is ontzettend leuk en uitdagend. Ik wil groeien in mijn functie en iets moois neerzetten. Dan is het niet erg om ’s avonds en in het weekend wat werk voor te bereiden voor de volgende dag. Dat geeft rust in m’n hoofd.

Ik woon samen met m’n vriend. Hij werkt in de pensioenwereld, dus heeft dagelijks met pensioen te maken. Ik heb dat soms, als medewerkers ernaar vragen of als dingen veranderen. Maar mijn eigen pensioen is nog zó ver weg…

We zijn jong en hebben geen kinderen, maar mocht dat ooit veranderen, dan ga ik heus niet thuiszitten. Ik denk dat mijn generatie daarvoor te ambitieus is. We willen van alles: een mooi huis, regelmatig op vakantie, genieten van het leven. Dan moet je allebei wel blijven werken."

Ouderschapsverlof

Als je ouderschapsverlof opneemt, heeft dat geen invloed op je te bereiken pensioen. Parttime werken heeft dat wel. Lees er hier meer over

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.